Thursday, May 1, 2008

Jaringan sukarelawan di YPNet

Yayasan Pembangunan Nur Hikmah" yayasannurhikmah@yahoo.com.my

header
Laman web Yayasan Pembangunan Nurhikmah http://www.nurhikma h.org.my
Asalamualaikum wbt & Salam Sejahtera
Yayasan Pembangunan Nur Hikmah dengan sukacitanya menjemput anda untuk menyertai YPNet.
YPNet adalah satu lagi inisiatif Yayasan Pembangunan Nur Hikmah bagi menyambungkan anda sekelian dengan anak-anak yatim, miskin & terbiar dibawah naungan kami. Ianya merupakan jaringan anak-anak dan sukarelawan secara virtual.
Anda boleh mendaftar di YPNet (www.ypnet.com. my) dan mula menulis artikel dan blogs anda disana. Anda juga boleh melakukan "networking" dengan anak-anak naungan kita dan juga para sukarelawan dari seluroh dunia.
Terima kasih.
Jaringan Untuk Kebaikan
============ ========= ========= ========= ========

Anda juga dijemput menyalurkan sumbangan untuk anak-anak yatim melalui Yayasan Pembangunan Nurhikmah. Sumbangan boleh disalurkan melalui MAYBANK2U kedalam akaun KHIDMAT NURHIKMAH 564306010030 , letakkan alamat email presiden@nurhikmah. org.my.


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: