Thursday, April 10, 2008

UMNO sudah mulakan kerja-kerja syaitan

Topeng Perak@

Posted on Wednesday, April 09 @ 01:53:17 MYT by greenboc
Analisis Isu Oleh bktpinang

"a
Saya tertarik dengan satu kenyataan yang dibuat oleh Mat Taib mengenai tawaran kepada ketua-ketua kampung yang dipaksa meletakan jawatan oleh UMNO Pusat. Jelaslah di sini Kerajaan BN terutama UMNO tidak menghormati keputusan rakyat yang telah memilih Pakatan Rakyat untuk memerintah 5 negeri dalam PRU12 yang lalu. Kelantan telah lama dilakukan kerja-kerja pecah dan perintah ini, tetapi tidak berjaya, malah UMNO Kelantan hanyut ditelan Laut China Selatan.

Sekarang di negeri-negeri Kedah, Pulau Pinang, Perak dan Selangor pula, kerja syaitan ini diimplimentasikan dengan tujuan memecahbelahkan masyarakat terutamanya orang-orang Melayu Islam di kampung-kampung.
Yang paling jelas kerja syaitan ini ialah seperti yang dipetik di bawah ini

"Kementerian akan membayar semua elaun mereka dan semua projek persekutuan akan disalurkan terus kepada JPPP masing-masing tanpa melalui kerajaan negeri,"

UMNO akan menggunakan JPPP ini untuk kepentingan politik UMNO, bukan untuk rakyat, kerana rakyat di negeri-negeri tersebut telah menolak BN dan UMNO tetapi memberi kepercayaan kepada Pakatan Rakyat untuk membela nasib mereka. UMNO mesti ingat! Wang yang digunakan untuk membayar elaun JPPP itu adalah wang rakyat, bukan wang dari tabung UMNO. Ini satu khianat yang besar terhadap rakyat Malaysia.

Saya berharap Wakil-wakil Parlimen Pakatan Rakyat akan mengutuk habis-habisan kerja syaitan UMNO ini dan mendesak UMNO memberi balik hak dan peruntukan yang sepatutnya kerajaan negeri-negeri itu dapat untuk membangunkan negeri-negeri mereka.

Ingatlah, PEMIMPIN YANG KHIANAT AKAN DILAKNAT OLEH ALLAH S.W.T.

Bacalah laporan seterusnya:

08 April, 2008 21:56 PM
Ketua Kampung Letak Jawatan Diserap Semula Di Bawah Kementerian Pembangunan Luar Bandar

SERI ISKANDAR, 8 April (Bernama) -- Semua ketua kampung yang meletak jawatan di empat negeri yang dikuasai oleh Pakatan Rakyat akan diserapkan semula di bawah Kementerian Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah.

Menterinya Tan Sri Muhammad Muhamad Taib berkata empat negeri yang diperintah kerajaan Pakatan Rakyat yang dimaksudkan itu ialah Perak, Selangor, Pulau Pinang dan Kedah yang mempunyai kira-kira 2,000 ketua kampung.

Beliau berkata nama untuk jawatankuasa itu belum diputuskan lagi namun berkemungkinan menggunakan cadangan yang dibuat Persatuan Ketua-ketua Kampung Perak hari ini iaitu Jawatankuasa Penyelaras Pembangunan Persekutuan (JPPP) bagi menggantikan Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK).

"Kementerian akan membayar semua elaun mereka dan semua projek persekutuan akan disalurkan terus kepada JPPP masing-masing tanpa melalui kerajaan negeri," katanya kepada pemberita selepas mengadakan perjumpaan dengan 817 ketua kampung di Perak di Institut Latihan Kemas di sini hari ini.

Muhammad berkata sebagai permulaan, 817 ketua kampung dan 11,438 anggota JKKK di Perak yang meletak jawatan berkuatkuasa 1 Mei ini akan berurusan terus dengan kementerian itu tanpa melalui kerajaan negeri.

Beliau berkata perincian mengenai penubuhan JPPP yang mempunyai bidang tugas yang sama di kampung bagi menggantikan JKKK, akan dibawa ke Kabinet dalam tempoh terdekat untuk dibincangkan seterusnya diluluskan.

Katanya elaun RM400 juga akan dibayar terus kepada mereka dan kementerian sedia mengkaji untuk menambah jumlah elaun sedia ada kerana ketua kampung yang meletak jawatan tidak lagi akan menerima elaun antara RM50 dan RM200 yang dibayar oleh kerajaan negeri.

-- BERNAMA


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: