Tuesday, April 1, 2008

SAMY VELLU - DAH JATUH BARU NAK JADI SANG PEMBELA

"umar faruqi" faruqi03@yahoo.com


Posted on Monday, March 31 @ 02:15:07 MYT by greenboc
Analisis Isu Oleh mujahid304

"a
Selepas tersungkurnya beliau dalam PRU 12 baru uncle Sam sedar yang selama ini beliau telah mengabaikan tanggungjawabnya sebagai seorang Presiden MIC. Presiden yang selama ini sibuk mengaut keuntungan melalui projek-projeknya. Walaupun dihimpit dan diasak dipelusuk penjuru, tetapi masih gagal mengubah sikap beliau.Maka pada hari ini barulah si uncle Sam sedar, setelah selama ini dia hanyut dengan dibuai dengan mimpi-mimpi indah, PRU 12 membuatkan dia jatuh 'tertonggeng' dan dengan memberikan kesedaran untuk menjadi "Sang Pembela" bagi meraih sokongan dari penyokong-penyokong Hindraf. Cerita sensasi dari beliau ialah meminta kerajaan membebaskan lima pemimpin Hindu Rights Action Force (Hindraf) yang kini dalam tahanan ISA.


KUALA LUMPUR 30 Mac - Presiden MIC, Datuk Seri S. Samy Vellu hari ini meminta kerajaan membebaskan lima pemimpin Hindu Rights Action Force (Hindraf) yang kini dalam tahanan.


Menurutnya, dua daripada mereka patut dibebaskan lebih awal kerana seorang daripadanya sakit manakala seorang lagi baru terpilih menjadi wakil rakyat.


Beliau berkata, R. Kenghadaran, 40, "sakit teruk" manakala M. Manoharan, 46, telah memenangi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) kawasan Alam Shah di Selangor atas tiket DAP.


Samy Vellu juga berkata, bagi V. Ganabatirau, 34, dan K. Vasantha Kumar, 34, pembabitan mereka tidak begitu mendalam dalam perhimpunan besar-besaran yang dianjurkan pertubuhan tidak berdaftar Hindraf di Kuala Lumpur pada 25 November tahun lepas, yang menyebabkan kelima-lima mereka ditahan mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).


Pemimpin kelima yang turut berada dalam tahanan ialah P. Uthayakumar.


Presiden MIC itu berkata demikian pada sidang akhbar selepas merasmikan bengkel "Penjenamaan Semula MIC" yang dihadiri 150 pemimpin bahagian parti, di sini.


kunjungi
www.jasindaily. blogspot. com "*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: