Wednesday, April 16, 2008

Rentetan Gambar-Gambar Sambutan Kebebasan DSAI

Posted on Tuesday, April 15 @ 09:03:51 MYT by greenboc
Berita Oleh edyesdotcom

"
a


Program yang digelar "Menghitung Masa dari Black 14 ke Arah Kemenangan Rakyat" dianjurkan sempena tamatnya larangan berpolitik terhadap penasihat parti itu Datuk Seri Anwar Ibrahim esok.


Selepas muncul pada 9.15 malam, Anwar menyampaikan ceramah lebih satu jam sebelum polis mengeluarkan larangan.


Dalam ucapannya, Anwar berkata, tunggu dua minggu sebelum beliau mengumumkan sama ada akan bertanding atau tidak dalam satu pilihanraya kecil.


Ketika berceramah, Anwar menggesa perdana menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi menjalankan siasatan terbuka terhadap Tun Dr Mahathir Mohamad sewaktu mengetuai kerajaan selama 22 tahun.

Anwar menuduh Dr Mahathir merosakkan sistem kehakiman, menyalahgunakan kuasa dan menyeleweng dana awam, termasuk untuk anak-anaknya.

"Siapa yang singkir Tun Salleh Abbas? Siapa yang melantik hakim correct, correct, correct? Siapa yang lantik hakim gula-gula Hacks yang menghukum saya selama 15 tahun?" katanya.

Perkataan "correct" (betul) sebanyak tiga kali itu merujuk rakaman video peguam VK Lingam yang didedahkannya, sementara "hakim gula-gula Hacks" itu pula Datuk Augustine Paul Sinnappen, kini hakim Mahkamah Persekutuan.


Mengenai timbalan perdana menteri Datuk Seri Najib Razak, Anwar mendakwa beliau terlibat dalam penyelewengan kontrak pertahanan kira-kira RM500 juta.


Beliau juga mendakwa Dr Mahathir mahu Najib menggantikan Abdullah bagi meneruskan warisan pentadbirannya dan sebagai satu percubaan menghalangnya (Anwar) menjadi perdana menteri.

edyes wrote :

Masa kian suntuk buat UMNO. Bersiap sedialah untuk menjadi pembangkang !!!

Saudara Rocky kalau saya tak silap


Laungan Reformasi
Kalungan Bunga Dari YB Azmin kepada DSAI
Para pemimpin bersemangat mendendangkan Negaraku
YB Azmin berucap
Ucapan Tan Sri Khalid disusuli Sajak Rendra Rajawali Khusus Buat DSAI

Ucapan DSAI

DSAI menerangkan secara terperinci Agenda Pakatan Rakyat

REFORMASI !!!

Antara pejuang reformasi yang hadir
Kehadiran 20 tidak termasuk yang 'tidak dapat masuk'


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: