Sunday, April 27, 2008

Raba Pegang Sentuh Gosok Terdedah Amalan Hadhari

Posted on Saturday, April 26 @ 12:48:53 MYT by greenboc
Bahan Rencah Oleh mohdnoorawang

"
a
Jadi pengikut Islam Hadhari bermula dari atas sampai ke bawah semuanya ambil tauladan dari pencetus Islam Hadhari saudara Paklah PM Malaysia yang bakal ditentang oleh puak Umno sendiri dalam pemilihan Umno nanti.

Sejarah kan tercatat paklah satu satunya perdana menteri yang tersungkur angkara menantu beliau yang terkenal satu ketika dulu berlagak sombong angkuh dan perangai macan budak sekolah.Kami tak perlu panjangkan tentang menantunya. semua rakyat malaysia dan seluruh pelusuk kampong dan desa. Sekarang ini beliau kurang membuka mulut selepas pru12 kerana dihentam oleh puak Umno sendiri. Budak umur 30 puluhan masih remaja dan filiran belum masak. Sekadar setengah masak macam telur separuh masak. Daya pemikiran beliau tidak menunjukan satu wacana pemikiran seoarng pemimpin yang berkarisma dan cerdik serta pintar.Kembali kepada tajuk raba, sentuh, gosok, terdedah, malah keranjang tidur adalah amalan "sunat" bagi setengah pemimpin umno dan barisan nasional . Bukti ? tak payah dibuktikan semua sudah terdedah dan kalau ada bukti dipadamkan dengan tangan tangan yang nakal dengan kuasa yang ada pada mereka.Kita tidak rasa terkejut peristiwa raba yang dilaporkan oleh media arus perdana. Kerana yang dituduh tidak ada kuasa dan pangkat lalu dihebuhkan walaupun kesahihan belum jelas. Jika yang meraba ada kuasa dan pangkat mungkin tidak dilaporkan oleh media arus perdana.Jadi tidak hairan pemuda dan pemudi remaja melayu hancur terkulai layu . Hancur dalam semua bidang pendidikan, ekonomi, politik, mahu pun didesa dan bandar . pemimpin melayu sekadar bercakap secara retorik dan sekadar penyedap setiap pemilihan raya umun. Lima puluh tahun berlalu masih menyanyi lagu lama.


DENGAN ITU MARILAH BERAMAI RAMAI KITA TUMBANG PEMIMPIN YANG BERMUKA DUA DAN PEMIMPIN YANG SUKA MERABA ,GOSOK, RASUAH, TERDEDAH , BERSIFAT MUNAFIK TERHADAP ISLAM,
i


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: