Sunday, April 13, 2008

Khir Toyo pinjam RM 100 juta untuk Universiti Industri Selangor?

"umar faruqi" faruqi03@yahoo.com

Posted on Saturday, April 12 @ 12:21:58 MYT by SongkokPutih
Artikel Pendek Oleh jayhusen" Khir Toyo (kerajaan Selangor dahulu) telah meminjam RM100 juta untuk diberikan kepada unisel tapi unisel hanya dapat RM15 juta. Khir Toyo perlu jawab!


Beberapa minggu selepas pilihanraya umum lalu, PAS dan PKR kawasan Machang, Kelantan telah mengadakan majlis kesyukuran dan ceramah atas kemenangan PAS/PKR. Penceramah pada majlis tersebut antaranya ialah YB Saifuddin Nasution, ahli Parlimen Machang, Kelantan.


Dalam ceramah tersebut, YB Saifuddin Nasution telah mendedahkan bahawa kerajaan negeri Selangor di bawah Khir Toyo telah membuat pinjaman sebanyak RM100 juta dengan Affin Bank. Alasannya ialah untuk diberikan kepada Universiti Perindustrian Selangor iaitu universiti milik kerajaan negeri Selangor. Tetapi malangnya Khir Toyo menyerahkan hanya RM15 juta sahaja kepada Universiti Industri Selangor. Persolannya, ke manakah perginya RM85 juta lagi? Hanya Khir Toyo sahaja yang tahu.

Mana buktinya? Buktinya ada. Dokumen bank sudah berada di tangan Kerajaan Pakatan Rakyat sekarang.

Menurut YB Saifuddin Nasution, beliau akan mendedahkannya dalam sidang parlimen akan datang.

Persoalannya, ke manakah perginya RM85 juta? Sekiranya saudara mengetahui ke mana perginya duit tersebut, sila dedahkan kepada umum.
"


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: