Tuesday, April 29, 2008

Isu Karpal dan Ugutan Akan Selesai...

"Pas Johor Bahru" pasjohorbahru@yahoo.com

Alhamdulillah, semalam beberapa orang pimpinan kawasan PASJB telah menemani pelajar kolej dan bapanya untuk berjumpa dan berunding dengan Sdr Norman Fernandez dari DAP Johor berhubung laporan kes polis yang bersabit ugutan 'bunuh' kepada Pengerusi DAP Nasional YB Karpal Singh.
Perjumpaan kami dengan wakil dari DAP ini berjalan dengan baik memandangkan kami diperingkat kawasan sudah lama kenal mengenal dan saling berhubungan dalam urusan setinggan dan peniaga sekitar Johor Bahru yang memerlukan bantuan guaman dari beliau.
Sebelum itu pelajar kolej tersebut dengan ditemani bapanya telah menyerah diri kepada Balai Polis Central Johor Bahru dan disoal siasat dengan diambil keterangan selama beberapa jam oleh pegawai penyiasat polis berhubung laporan polis yang telah dibuat oleh YB Karpal Singh di Balai Polis Pulau Tikus, Pulau Pinang.
Dalam pada itu, Ketua Bahagian Siasatan Jenayah negeri, Senior Asisten Komisioner II, Amer Awal berkata, polis sedang menyiasat perkara itu mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan.
Selepas itu sekitar jam 3:15 petang beliau dihantar oleh 2 orang pegawai polis untuk menemui pimpinan PAS Kawasan Johor Bahru dan Sdr Norman Fernandez dari DAP untuk menyerahkan surat permohonan maaf dan menyesali perbuatan dan masalah yang ditimbulkan olehnya.
"Pelajar itu juga berjanji untuk tidak menghantar mesej sedemikian rupa ke sebarang peti mesej (shoutbox) dan pelajar itu juga merayu agar YB Karpal menarik balik laporan polis yang telah dibuat.
Sdr Norman Fernadez akhirnya bersedia untuk menolong dan berjanji akan mengajukan surat permohonan maaf tersebut kepada YB Karpal secepat mungkin dan menasihatkan pelajar kolej tersebut tidak mengulangi perbuatan 'nakal' itu dan seumpamanya.
Alhamdulillah Pakatan Rakyat peringkat negeri Johor tidak bermasalah dengan perkara ini dan sentiasa berbincang supaya agenda utama kita untuk mendaulatkan negara dan rakyat dengan kebajikan akan terlaksana menjelang PRU yang ke-13.

Sumber : Jundullah


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: