Sunday, April 6, 2008

GUA MUSANG dah meeting tergempar:Apa tindakan UMNO Pusat?

"umar faruqi" faruqi03@yahoo.com

Posted on Saturday, April 05 @ 11:43:11 MYT by greenboc
Artikel Oleh yb_pmn


"a
Cabaran yang dilontarkan oleh Muhyiddin Yassin supaya ada bahagian mengadakan mesyuarat tergempar bagi membolehkan mesyuarat khas atau beberapa perkara boleh dibincangkan dalam perlembagaan Amno dipinda telah dibuat oleh Amno bahagian Gua Musang.


Pengerusinya KULI, dan ahli Amno Gua Musang sebulat suara meluluskan usul untuk melakukan dan memansuhkan beberapa pindaan, termasuk menghapuskan kouta untuk bertanding jawatan dalam parti di peringkat pusat.
Namun dari riak wajah Muhyiddin ketika membuat kenyataan akhbar dlm TV3suku menunjukkan pandangan sinis beliau berkaitan ketetapan yang dilakukan oleh bahagian Gua Musang.


Setakat ini hanya Mahathir sahaja yang menyokong. Mana yang lain, yang melaungkan perlu dibuat perubahan dalam Amno?


Jika pandangan dan usaha yang dilakukan oleh Gua Musang tidak diambil pusing oleh Amno, bermakna pemimpin dan perlembagaan Amno memang jelas bukan untuk ahlinya, tetapi hanya untuk selamatkan bapok2 pemimpin korupsinya sahaja.


Bagi pakatan PR, jika kedudukan Amno masih kekal seperti ini bermakna ianya satu bonus buat mereka. Kedudukan goyah BedoLAH akan terus dipertikaikan sehingga PRU13, so senanglah PR membuat percaturan dan mengambil advantage drp kelemahan Amno itu.


Berkokolah KULI & Mahathir ... selagi mampu. Kalau ko naik semula pun lebih kurang sama jugak. Kalau boleh hancur terus Amno tu!


Takbir!


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: