Monday, March 17, 2008

UMNO Tidak Bersedia Ditegur

"Chemical Romance" poji2ya@gmail.com

UMNO Tidak Bersedia Ditegur
Posted on Sunday, March 16 @ 01:26:15 MYT by greenboc
Analisis Isu Oleh drspeaker1

"a
"Mukhriz mempunyai kepentingan peribadi dan mahu mengambil kesempatan," dakwa Setiausaha Badan Perhubungan Umno negeri, Datuk Azhar Ibrahim.

"Mukhriz biadap," pemuda UMNO Selangor.

"Mukhriz itu tidak bertanggungjawab," Hishammuddin.

Semua ini hanya gara-gara sepucuk surat Datuk Mukhriz Mahathir kepada Presiden UMNO meminta beliau meletakkan jawatan serta bertanggungjawab sepenuhnya terhadap keputusan pilihan raya umum 8 Mac lepas.

Salinan surat itu yang disifatkan Mukhriz sebagai surat peribadi turut dihantar kepada Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Menjadi budaya UMNO orang bawahan tidak dibenar sama sekali untuk mengkritik dan menegur kepimpinan walaupun dengan surat yang bertanggungjawab apatah lagi dengan surat layang ataupun sidang media dan demontrasi. Peribadi Presiden, tindakan dan keputusannya adalah yang terbaik untuk parti dan suci dari sebarang kelemahan.

Orang yang menegur mesti bersedia menerima sebarang tindakan tatatertib termasuk dipecat. Orang seperti Mukhriz tidak wajar berada di dalam UMNO. Saya yakin PAS bersedia mengalu-alukan Datuk Mukhriz.


Selamatkan Malaysia.
http://drspeaker. blogspot. com/

--

*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: