Monday, March 24, 2008

Ucapan Takziah Kepada Bekas Pimpinan DPPNJ

(Pimpinan BA, PAStikan Rakyat DAPat KeAdilan!)
(Rakyat, Teruskan Lonjakkan Minda!)


DPP Johor
Ucapan Takziah Kepada Bekas Pimpinan DPPNJ
Sunday, March 23, 2008
Assalamu'alaikum warakmatullah,
Saya mewakili seluruh Exco Dewan Pemuda PAS Negeri Johor (DPPNJ) mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarham Haji Ismail Bin Ibrahim dan Allahyarham Zakaria Bin Nor yang telah kembali ke Rahmatullah baru-baru ini.

Penglibatan kedua-duanya dalam DPPNJ, Allahyarham Ismail Ibrahim merupakan Bekas Ketua DPPNJ (1987-1989) manakala Allahyarham Zakaria merupakan bekas exco DPPNJ sehingga tahun (1995-2001).

Haji Ismail Ibrahim yang juga merupakan Timbalan Yang Di Pertua PAS Kawasan Bakri telah meninggal dunia pada 21 Mac 2008 manakala Zakaria (Ketua Urusan Ulama' PAS Kawasan Bakri) pula telah meninggal dunia pada 23 Mac 2008. Kedua-duanya merupakan tonggak utama yang telah bekerja keras membantu kemenangan PAS di DUN Bakri baru-baru ini.

Semoga Allah akan mencucuri rahmat ke atas kedua-dua rohNya, amin.

Khairul Faizi Bin Ahmad Kamil
Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Johor
23 Mac 2008


DPP Kawasan Muar

Al Fatihah kepada Saudara Ismail Ibrahim dan Ustaz Zakaria NoorPada pagi Jumaat, 21 Mac 2008, PAS Negeri Johor telah kehilangan seorang tokoh apabila Naib Yang Di Pertua PAS Kawasan Bakri, Saudara Ismail Ibrahim telah kembali ke Rahmatullah. Allahyarham Saudara Ismail telah meninggal dunia di Hospital Pakar Sultanah Fatimah, Muar akibat serangan jantung. Allahyarham merupakan seoran aktivis yang bergiat dengan PAS sejak sekian lama. Antara jawatan yang pernah disandang oleh beliau adalah Ketua Pemuda PAS Negeri Johor dan Setiausaha Perhubungan PAS Negeri Johor.

Belum pun hilang luka kehilangan tersebut, PAS Johor menerima satu lagi kejutan apabila Ustaz Zakaria Noor pula dijemput Allah untuk menemuinya. Berita pemergian beliau disambut dengan rasa sangat terkejut oleh semua kerana sehari sebelum itu, Allahyarham bersama-sama dengan sahabat-sahabat lain berada di satu majlis Maulidurrasul. Allahyarham pernah memegang jawatan sebagai Ketua Dewan Pemuda PAS Kawasan Bakri dan juga EXCO Dewan Pemuda PAS Negeri Johor. Antara yang turut bersama menziarahi Jenazah termasuk ADUN Sungai Abong, Dr Syeikh Ibrahim dan ADUN Maharani, Dr Mohamad Taslim.

Pemergian 2 tokoh besar dalam PAS Negeri Johor ini pasti sangat di rasai kesannya bukan hanya bagi kawasan Bakri tetapi juga PAS Negeri Johor secara keseluruhannya. Semoga Allah menempatkan mereka dikalangan para Syuhada di sisiNya.

Al Fatihah

*** - ***
JANGAN LUPA: HARI SABTU PAKAI KUNING!
Link Baru
webtv8 di http://wtv8. tv/v2/ tvpas di http://www.tvpas. com/

*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: