Tuesday, March 25, 2008

TV3 'Dajal Eletronik No.1 Negara'

"Bukit Lintang" bukitlintang4@yahoo.co.uk

Posted on Tuesday, March 25 @ 02:55:08 MYT by greenboc
Artikel Oleh su-kj

"a
Itulah gelaran yang patut diberi kepada TV3 pada masa ini. Mereka bertindak seperti 'dajal' yang suka mencari publisiti murahan untuk melaga-lagakan rakyat di negara ini.

Saya sempat menonton mengenai isu tiket percuma untuk perlawanan bola sepak antara Kedah dan Perak malam ini. Pihak TV3 sengaja mencari isu murahan dengan menyatakan pemberian tiket percuma itu telah menyusahkan rakyat.

Rujuk: Buletin Utama(20:00)

Kita perlu faham dan rasional dalam perkara ini iaitu kapasiti stadium yang hanya boleh menampung 30 ribu sahaja, maka sudah tentu ia tidak dapat menampung ratusan ribu penonton.

Saya rasa penonton yang ada akal tidak menghadapi masalah. Pertama mereka perlu datang awal. Kedua jika tidak dapat tiket percuma mereka kena fahami kerana stadium Darul Aman hanya boleh memuat 30 ribu penonton sahaja.

Sebenarnya mereka datang beramai-ramai hanya untuk berseronok untuk menyambut kemenangan kerajaan BA baru-baru ini. Ini seperti mereka tunjukan dalam sambutan Maulidul Rasul di Stadium Sultan Abd Halim baru-baru ini. Hampir 100 ribu orang datang walhal stadium itu hanya boleh memuatkan berapa ribu sahaja.

Rakyat Negeri Kedah bijak dan cerdik. Lihatlah macam 'su-kj' ini? Cuma yang 'Bodoh Beruk' hanya TV3 sahaja. Lihatlah rakyat negeri mana yang mendapat 21A dalam SPM 2007 baru-baru ini? Dari Perlis ka...dari Johor ka...dari Pahang ka....dari Melaka dan Negeri Sembilan ka?

Kemudian 'Dajal eletronik'(TV3) ini juga cuba memutar belitkan mengenai isu kemungkinan Bina Darul Aman Bhd(BDB) akan kehilangan nilai kontrak di Qatar berjumlah RM500 juta?

Untuk pengetahuan rakyat Malaysia semua, pembatalan kontrak itu lebih baik daripada diteruskan kerana ia bukan memberi faedah kepada seluruh rakyat negeri tetapi hanya untuk kroni-kroni yang tertentu sahaja.

Cukuplah, berhentilah dan cubalah serik dengan kerja 'dajal' anda selama ini. TV3 juga adalah antara faktor yang menyumbang kekalahan teruk BN baru-baru ini.

Jadi bila lagi anda mahu insaf?

'Rakyat Jujur....Pemimpin Jujur....Kerajaan Jujur'


Saad Jaafar @ su-kj
24 Mac 2008
"


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: