Tuesday, March 4, 2008

Rakyat ditipu - Video halau tadika kemas adalah lakonan sahaja!

From: ReSpeKs@yahoogroups .com [mailto:ReSpeKs@ yahoogroups. com]

Rakyat ditipu - Video halau tadika kemas adalah lakonan sahaja!
Posted on Sunday, March 02 @ 16:10:46 MYT by SongkokPutih
Fikir Sejenak Oleh WTKO

 Pihak yang tidak dicalonkan (yang diketepikan oleh Idris Jusoh) telah mendedahkan bahawa video pelajar tadika kemas yang dikatakan dihalau oleh kerajaan PAS dahulu adalah lakonan semata-mata.

Mereka menyertakan gambar-gambar program tersebut dan menyatakan semuanya dirancangan sebagai serangan saraf kepada kerajaan PAS untuk tawan Terengganu 2004 yang lalu. Antara agendanya yang dikatakan cukup berkesan ialah meyebarkan kejahatan PAS kononnya menghalau budak-budak tadika kemas daripada menggunakan balai raya.

Lakonan, gambar, video dan ceramah dibuat secara bebesaran untuk serangan ini. Mereka juga menggunakan pelbagai saluran dan kepakaran untuk memastikan video itu benar-benar berkesan dan nampak 'real'.

Mereka juga tahu jika orang setempat, sekitar tempat kejadian, atau dearah tahu, tetapi seluruh Malaysia masih lagi memeprcayainya. Jadi ini memberikan imfak yang lebih kepada UMNO/BN.

Bila diulang-ulang samban masa dan tahun, ia akan menjadi seolah-olah benar belaka.

Anda semua boleh menilainya sebab sekarang zaman serba canggih.

Jangan biarkan anda diselubungi nafsu jahat UMNO.

Untuk muat turun:

Fail JPG 700 pixel --> Klik di sini
Fail PDF 2840 pixel --> Klik di sini


.


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: