Wednesday, March 12, 2008

Parti berlatarkan kaum sudah tidak relevan.

"r r" alternatif2007@yahoo.com

Parti berlatarkan kaum sudah tidak relevan.
Tarikh : Tuesday, March 11 @ 09:14:13 MYT
Topik : Analisis Isu


Kemenangan Barisan Altenatif ( BA ) telah BERJAYA dengan penuh bergaya pada pelihanraya ke-12 baru-baru ini , sehingga menidakkan Barisan Nasional (BN ) MEMPEROLEHI 2/3 Mojoriti.

Mimpi ngeri thunami politik ini menyebabkan para pemimpin BN tidak dapat tidur dengan lena dalam masa 2 ke 3 bulan ini, kerana tidak sanggup bertemu masyarakat, wartawan, dll yang ingin perjelasan konkrit dan berfakta bukan kerani ulasan emosi kemarahan.Gelombang isyarat rakyat memang jelas sehingga 5 negeri iaitu Kelantan , Kedah, Perak, Pulai Pinang dan Selangor di kuasai oleh BA.lah.

Dapat di lihat dengan jelas kemahuan rakyat kini bahawa isi perkauman tidak lagi relevan.Kini Rakyat Malaysia inginkan BANGSA MALAYSIA yang yang berjuangkan tidak mengira kaum,agama dan Budaya .Rakyat Malaysia kini benci dengan isu-isu perkauman ,bermuka-muka untuk kepentingan Parti Mereka ( MCA,MIC,GERAKAN DAN UMNO ) apabila sesuatu isu perkauman di tonjolkan.Rakyat kini sudah bosan dengan permainan isu perkuman parti-parti Politik ini kerana rakyat malaysia kini telah Memikirkan " BANGSA MALAYSIA " yang mempuyai berlainan Kaum, agama dan budaya tetapi bersama dalam keadaan susah dan senang.

Masalah kaum, agama dan budaya hendaklah di hadapi bersama-sama BUKAN BANGSA,AGAMA DAN KAUM tertentu sahaja berjuang dengan masaalah mereka.Ini dapat dilihat masalah kuil Hindu di roboh kini semua rakyat " BANGSA MALAYSIA " bersama-sama berjuang menuntut keadilan dan bukan penindasan sewenang-wenangnya. Masalah ketulusan SPR seluruh kaum,bangsa dan agama keluar kejalanan menuntut hak rakyat BANGSA MALAYSIA .

Inilah yang tidak di fahami oleh parti-parti pemerintah dalam pilihanraya ke 12 baru-baru ini.Jika BN masih memainkan isu-isu perkauman lagi selepas pilihanraya ini tidak mustahil BN AKAN BERKUBUR TERUS dari arena Politik Malaysia.BN kini kena memikirkan isu-isu kebajikan rakyat bukan lagi menonjolkan isu-isu perkauman untuk menjadi wira kaum tertentu jika ingin terus berjuang dalam arena Politik Malaysia.Fikir- fikirkanSource: Unknown

*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: