Saturday, March 29, 2008

Kita Beri Amaran Kepada Zaid Ibrahim- Jangan Gangu Gugat Kuasa Sultan Melayu

"jaga jaga" jagajagala@yahoo.com.my

Seorang Menteri kecil dalam Jabatan Perdana Menteri, Zaid Ibrahim dalam masa 2 minggu saja memegang jawatan menteri kecil telah beberapa kali bercakap dengan suara lebih besar dari Yang Dipertua Agong.

Yang terbaru saperti di lapor dalam STAR lawyer 'cabut' ini telah bercadang untuk MERUBAH UNDANG UNDANG TUBUH negeri Melayu termasuk MEMINDA PERKARA yang berkaitan dengan kuasa Raja. Kita mahu bagi amaran kepada Zaid Ibrahim keparat ini, SHUT UP dan jangan mencetuskan krisis RAKYAT menentang KERAJAAN kerana rakyat kan sentiasa berada di belakang kesultanan Melayu.

Saya memang lama mengikuti perkembangan lawyer keparat ini kerana sebelum menjadi menteri pun beliau adalah seorang yang sangat kontroversi. Beliau pernah dikenakan tindakan disiplin oleh UMNO Kelantan dan beliaiu juga adalah lawyer celaka yang mahu menyaman kerajaan Terengganu jika melaksanakan hukum hudud di Terennganu. Beliau juga penyokong kuat gagasan murtad IFC.

Sepatutnya cukuplah beliau bercakap di Kelantan mengurus syarikat guaman , tetapi jelas Zaid ini sungguh angkuh orang nya. Tidak ada orang yang berani cuba menentang pelaksanaan hukum hudud melainkan Zaid Ibrahim. Belaiu perlu sedar menentang pelaksanaan atau berhasrat menentang pelaksanaan hudud , undang undang Allah jawabnya murtad mengikut islam. Malang sekali Dollah ini memang seorang UMNO yang bodoh yang tidak pandai menjaga langsung sensitiviti orang Melayu islam.

UMNO pun tidak terang terang menentang hudud kerana banyak mendengar ceramah ceramah PAS dari belakang. UMNOpun tahu berlapik bila menolak hudud. Mereka pernah kata mereka tidak mahu hudud kerana mereka mahu melatih dahulu lawyer islam dan hakim Islam tentang pelaksanaan sistem evidence dalam makhamah Islam supaya tidak ada orang terzalim. Sampai sekarang orang yang di latih kemana. orang yang melatih hilang kemana.

Namun Zaid Ibrahim direct menentang pelaksanaan hukum hudud dengan mengugut akan menyaman kerajaaan negeri terengganu kalau di laksana hudud. Mungkin dia merasa selesa kerana dia berselindung di sebalik undang undang British ala Malaysia.

Sekarang Zaid Ibrahim berlagak lagi seseolah olah undang undang Malaysia ini bapak dia punya. Memang semua kata katanya akan keluar dalam surat khabar kerana dia menteri.Namun menjadi menteri bukan nya lesen besar untuk menentang Islam.

Kata kata Zaid mula menampakkan hala tuju jahatnya nya. Berikut adalah kata nya dalam the star.

26/3/08PUTRAJAYA: State constitutions that are old need to be reviewed to prevent conflicts between the monarchy and the current parliamentary democratic system, said Minister in the Prime Minister's Department Datuk Zaid Ibrahim.

Terjemahan
Undang undang tubuh negeri yang lama perlu di review untuk mencegah konflik antara SULTAN dan sistem demokrasi berpalimen.Kata menteri KECIL dalam Jabatan Perdana Menteri Zaid Ibrahim

Sedarkah Zaid Ibrahim apa yang di cakap itu boleh menyebabkan PEPERANGAN SAUDARA di malaysia. Memang lah Dollah akan bersorak kerana dia dapat melantik Deris , IFC akan bersorak kerana murtad sudah dibenarkan, orang cina akan bersorak kerana dapat menjadi mb dan PM, UMNO bersorak kerana tak perlu rujuk sultan untuk curi duit rakyat TETAPI orang MELAYU MUSLIM akan pergi kedapur mengasah pedang untuk mempertahankan SULTAN dan saki baki undang undang Islam di Malaysia.

Perundang Malaysia mesti di hormati seada nya berlandaskan sejarah perundang itu sendir. Kalau lah Undang undang lama ini tidak di masukkka dalam pelembagaan Malaysia dan negeri, kemerdekaan sekarang belum tentu akan di terima oleh orang Melayu, orang Cina tidak tentu lagi mendapat tempat di Malaysia dan persekutuan Malaysia tidak mungkin terbentuk. Jadi Zaid Ibrahim, kau jangan berlagak untuk menjadi contitutional reformer kerana ini adalah kepunyaan rakyat Malaysia bukannya kepunyaan keluarga kamu. Jadi jangan cuba berexperiment dengan perkara sebesar ini.

Saya menyeru Sultan dan segala ummat Islam sedar tentang ancaman akibat wujud nya element FANATIK SEKULAR yang berada dalam kabinet Dollah sekarang yang akan menggugat keamanan Malaysia.Perhatikan mereka betul dari segi tipu belit mereka. Kita masih ingat bagaimana kata kata nya bermula dengan pujian kepada Tun Salleh Abbas dan sekarang berakhir dengan kata kata yang mahu menggugat kekuasaan sultan. Ini lah typical UMNO leader. Liars

Kita berdoa agar Dollah akan di jatuhkan dalam pemilihan UMNO dalam masa terdekat dan segala FANATIK SEKULAR dalam kabinet nya di buang oleh rakyat.

YA ALLAH , KEPADA KAU SAJA KAMI MENYERAH URUSAN KAMI DAN KAU LAH SEBAIK BAIK PELINDUNG ..YA ALLAH LINDUNGILAH KAMI DARI ORANG YANG JAHAT..ameen


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: