Sunday, March 23, 2008

KERJA JAHAT: AMENO VS AMENO:MAT SAID DISIASAT BPR

"umar faruqi" faruqi03@yahoo.com


Posted on Saturday, March 22 @ 21:29:08 MYT by greenboc
Berita Oleh yb_pmn

"a
MAKIN HANGAT: Isu Mohd Said dilantik MB Terengganu menuju kehancuran dalam kemelut BeEnd /Ameno Terengganu.


Terkini, Adun yang memboikot Mohd Said telah menyerahkan kepada BPR untuk menyiasat salah laku beliau semasa membuat projek di Kijal. Bukan satu tetapi dua kes yang akan disiasat oleh BPR terhadap Mat Said.


Inilah lakonan terbaru AMENO Terengganu yang tidak berpijak di bumi nyata. Rakyat sebenarnya bukan tidak sedar bahawa semua Adun dan MP BN Terengganu mempunyai rekod rasuah dan pecah amanah masing-masing. Tetapi bila diperlukan, nasib badanlah siapa yang akan dijerat atau terjerat.


Jika Mat Said disiasat BPR dan didapati salah, apakah kesudahannya isu kerajaan negeri BN di Terengganu?


Bagaimana pula dengan kuasa Istana yang mentauliahkan Mat Said? Semua ini adalah sikap semua wakil rakyat Terengganu yang telah membuka PEKUNG DI DADA sendiri.


Rakyat sedang memerhatikan gelagat mereka. Jangan lupa Allah menurunkan bala! Sekarang ada dua team di Terengganu. Satu team dipilih raja tetapi tunggal, satu team boikot pilihan raja=23 orang. Bagaimana?


Harap-harap ada peruntukkan dalam undang-undang tubuh Terengganu, jika mana-mana pihak gagal membentuk kerajaan negeri dalam tempoh tertentu, maka akan diadakan pilihanraya semula.


Kalau lu orang ada itu JANTAN...aku cabar 23 Adun yang boikot itu letak jawatan dan adakan pilihanraya semula. Janganlah bukak pekung sendiri dan dapat tahik terpalit di muka. Sedangkan kamu itu adalah wakil rakyat...


Memang bodolah wakil rakyat BeEnd nih!!!


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: