Tuesday, March 18, 2008

Ingat tak kita Pengerusi Gerakan hina Anuar ' My Leg lah'

"r r" alternatif2007@yahoo.com

Ingat tak kita Pengerusi Gerakan hina Anuar ' My Leg lah'
Tarikh : Monday, March 17 @ 14:32:07 MYT
Topik : Artikel Pendek


 Saya masih ingat peristiwa belum PRU12 di mana dalam satu ceramah di Penang , Lim Keng Yek dengan nada kurang ajar menghina Anwar ibrahim dengan perkataaan ' MY FOOT la'.

Sekarang siapa yang menjadi MY SMELLY FOOT, Pengerusi Gerakan atau Anuwar Ibrahim. Kita mahu kata kepada Pengerusi Gerakan Lim Kim Yek , ' MY smelly foot la'. Ayat penuhnya ialah ' You punya parti sudah kalah semua kerusi dan sekarang mahu bubar umno dan parti komponet jadi BN saja , jadi loser macam lu, o yeah, MY SMELLY FOOT LA Mr Lim'''''''


Itulah ankuhnya Pengerusi Gerakan ini semasa memerintah dulu di bawah ketiak UMNO. Sekarang gerakan kalah semua kerusi dan tiba tiba Gerakan mahu cadang buang semua lambang parti komponet dan guna hanya satu lambang BN.

Ini betul betul tak malu punya cadangan. Kalau dah kalah bubarlah saja parti gerakan. Apa nak buat lagi. A loser is a loser. MIC lebih baik kerana mereka mahu kerja keras tetapi parti GERAKAN ini memang tak ada maruah. Kerja Gerakan ini memang kerja orang malas yang sentiasa mahu harvest kemenangan orang lain.

Bagi LIM kim yek , kita nasihatkan kepada orang tua ini, letaklah jawatan cepat cepat dan berhentilah guna istillah buruk saperti kuli sinkeh di pelabuhan penang zaman penjajah dulu.


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: