Saturday, March 29, 2008

HIMPUNAN RAKYAT DAN MUNAJAT PERDANA 31-MAC-2008

"Ahmad Sayuti Bin Bashiron" assayuti@gmail.com

HIMPUNAN RAKYAT DAN MUNAJAT PERDANA
Sempena Kemenangan PAS Di Selangor
------------ --------- --------- --------- --------- --------- --------- -----#
Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera,
Seluruh RAKYAT dijemput untuk menghadiri Himpunan Rakyat Dan Munajat Perdana mensyukuri kemenangan PAS & Barisan Alternatif di Selangor.

Program julung kali ini disusun untuk memberi peluang rakyat Selangor khususnya untuk mengamati amanat serta harapan dari pemimpin negara demi mengisi dan mengekalkan kemenangan PAS dan Barisan Alternatif di Selangor, khasnya;
Majlis akan diadakan seperti berikut;
Tarikh : Isnin, 31-Mac-2008
Masa : 8.00malam
Tempat : Stadium Melawati, Shah Alam, Selangor (bersebelahan Stadium Utama Shah Alam)
(tempat letak kereta perkarangan Stadium Utama atau tapak Pasar Hari hadapan Stadium Melawati)
Antara pemimpin negara yang akan bersama adalah;
- YB Dato Seri Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang,
Presiden PAS, Ahli Parlimen Marang
- YB Ustaz Nasharuddin Mat Isa,
Timbalan Presiden PAS, Ahli Parlimen Bachok
- YB Dato Dr Hasan Ali,
Pesuruhjaya PAS Negeri Selangor, Exco Kerajaan Negeri Selangor
- Seluruh barisan Exco & Wakil Rakyat PAS Negeri Selangor yang memenangi PRU-12 baru-baru ini.
Tetamu khas pada majlis ini adalah;
- YAB Tan Sri Khalid Ibrahim,
Menteri Besar Selangor Darul Ehsan.
Perhatian;
# Hadirin yang hadir diminta datang dalam keadaan berwudhuk serta membawa sejadah (lapik untuk solah). Solah Isyak akan disusuli dengan munajat perdana.
# Gerai jualan makanan & minuman disediakan di tapak gerai Stadium Melawati, untuk tempahan gerai sila berhubung terus dengan Saudara Kamarul 013-3600080.
assayuti@gmail. com / 019-2140240Harakahdaily
Fri | Mar 28, 08 | 11:26:17 am MYT

KUALA LUMPUR, 28 Mac (Hrkh) -Orang ramai dan penyokong Barisan Alternatif diminta hadir beramai-ramai ke Stadium Melawati, Shah Alam, Selangor untuk program 'Himpunan Rakyat' pada 31 Mac (Isnin) ini bermula jam 8 malam.


Dalam program tersebut, Presiden PAS akan menyampaikan amanatnya kepada seluruh rakyat. Selain beliau, Menteri Besar Selangor yang baru, Tan Sri Khalid Ibrahim; Timbalan Presiden PAS, Nasharuddin Mat Isa dan dua Exco Kerajaan Negeri, Dato' Dr. Hasan Ali dan Teressa Kok dari DAP akan turut sama berceramah.


Program julung kali dianjurkan PAS negeri itu, akan dimulakan dengan solat Isyak dan solat Hajat dan kemudiannya diikuti bacaan Al-Quran dan dendangan nasyid.


Seluruh warga Selangor dan rakyat Lembah Klang dipelawa hadir ke program perdana peringkat negeri Selangor ini. Bagi maklumat lebih lanjut, sila dapatkan Harakah keluaran terbaru yang mula dipasarkan hari ini. - mks.


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: