Thursday, March 20, 2008

Bagaimana Mat Taib Lepas / Mencantas Dicantas?

(Pimpinan BA, PAStikan Rakyat DAPat KeAdilan!)
(Rakyat, Teruskan Lonjakkan Minda!)

JOM Boikot NSTP

Bagaimana Mat Taib Lepas di mahkamah Australia


Antara muka LAMA yang patut diBERSARAKAN terus dari UMNO serta kepimpinan Kerajaan TETAPI dinaikkan KEMBALI oleh pemimpin ISLAM Ada Had dan Ada Hari adalah Tan Sri Muhammad Taib.

Beliau telah tersingkir dari jawatan MB Selangor ekoran kes KORUPSI beliau dimana beliau telah ditahan di sebuah Lapangan Terbang di Asutralia kerana tidak ISTIHAR wang yang bejuta-juta jumlahnya.

Beliau telah dibicarakan di Mahkamah Australia, dan diwakili oleh peguam yang hebat bertaraf QUEEN COUNCIL dan dilepaskan atas sebab TEKNIKAL, dimana Mahkamah telah menerima HUJAH peguam beliau yang tidak mengISTIHARKAN seJUMLAH wang tersebut ekoran kekeliruan terhadap PAPAN TANDA di lapangan terbang tersebut yang BERBAHASA INGGERIS.

Peguam beliau telah menggunakan HUJAH bahawa KLIEN mereka seoarng MB Selangor dan NAIB PRESIDEN UMNO tidak tahu BAHASA INGGERIS.

Maka berlakon lah Mat Taib menjadi seorang budak TOLOL tak tahu berbahasa INGGERIS sehingga terpaksa menggunakan khidmat seorang pakar bahas dari Universiti Malaya sebagai PENTERJEMAH.

Hari ini Mat Taib dilantik menjadi seorang MENTERI KABINET dollah badawi yang berdegar degar dengan INTEGRITI, KREDIBILITI dan MEMERANGI RASUAH!!!!!! !!!!!!!!! !
Mencantas Dicantas?

Banyak pihak yang menyanggah jangkaan saya sebelum ini mengenai senarai barisan Kabinet Baru Malaysia 2008. Malah ramai juga yang mengambil peluang untuk mengutuk. Semua ini pada pandangan saya adalah pandangan sebenar warga Malaysia. Kita berhak mengeluarkan pandangan dan orang lain pula berhak untuk membidas pandangan yang kita telah berikan itu.

Dari senarai Kabinet Baru Malaysia 2008 yang diumumkan oleh Abdullah Ahmad Badawi, saya boleh nampak beberapa kepincangan berlaku dimana beberapa Ahli Parlimen (MP) yang terkenal korup, banyak skandal dan “banyak kes” dengan Badan Pencegah Rasuah, Polis dan juga agensi lain tersenarai didalam Kabinet Baru Malaysia 2008.

Sebagai contoh anda boleh perhatikan nama-nama yang tersenarai dibawah ini.

1. Abdullah Ahmad Badawi (Skandal Oil For Food Iraq, skandal “centrifuge” nuklear, pembelotan “treason”, agen asing)
2. Najib Tun Razak (Kes Altantuya, Kapal Selam, Pembekalan ke Kementerian Pertahanan)
3. Mohamad Nazri Abdul Aziz (Kes permit teksi)
4. Ahmad Zahid Hamidi (Kes gengsterisme dan pukul)
5. Zaid Ibrahim (Kes saman hukum hudud dan salah laku komersial)
6. Mohd. Johari Baharom (Rasuah, Lepaskan tahanan jenayah berat, Kongsi gelap)
7. Dr. Masitah Ibrahim (Kes menceroboh tanah orang)
8. Nor Mohamed Yakcop (Kes rugikan Bank Negara RM40 Bilion dalam urusniaga FOREX)
9. Syed Hamid Albar (Kes maksiat)
10. Ir. Mohd. Zin Mohamad (Kes gengsterisme, pukul dan rasuah)
11. Muhyiddin Mohd. Yassin (Kes rasuah, menggelapkan harta negara, pembelotan “treason”, agen Singapura)
12. Shaziman Abu Mansor (Kes rasuah, salahguna kuasa)
13. Hishammuddin Tun Hussein (Kes maksiat, salahguna kuasa)
14. Noh Omar (Kes rasuah, salahguna kuasa, gengsterisme)
15. Mustapa Mohamed (Kes rasuah, salahguna kuasa, menipu)
16. Azalina Othman Said (Kes salahguna kuasa, rasuah, menipu)
17. Mohd. Shafie Apdal (Kes salahguna kuasa, rasuah)
18. Muhammad Muhd. Taib (Kes salahguna kuasa, rasuah, menipu, derhaka kepada Sultan)
19. Liow Tiong Lai (Kes rasuah, kongsi gelap dan salahguna kuasa)
20. Zulhasnan Rafique (Kes rasuah, salahguna kuasa, menipu)
21. Sulaiman Abdul Rahman Abdul Taib (Kes rasuah, salahguna kuasa, menipu)
22. Joseph Kurup (Kes rasuah, salahguna kuasa, menipu)
23. Dr. Maximus @ Johnity Ongkili (Kes salahguna kuasa, rasuah)
24. Ong Tee Keat (Kes rasuah, salahguna kuasa, kongsi gelap)

Semua ini menunjukkan bahawa hampir sebahagian besar daripada anggota Kabinet Baru Malaysia 2008 terpalit dengan pelbagai masalah dan ini sebenarnya memberikan satu kelebihan buat Abdullah Ahmad Badawi. Dengan tersenarainya ahli kabinet ini, maka proses mencantas orang-orang yang rapat kepada kepimpinan lama (Mahathir Mohamed) berjaya dilakukan. Mereka yang tertinggal ini memang akan memberikan satu baiah yang kuat kepada kepimpinan Abdullah Ahmad Badawi kerana takut kes mereka dibongkarkan atau didedahkan.

Memang proses mencantas telah dilakukan dan kini tiba masanya pula Abdullah Ahmad Badawi dicantas dari kerusi empuknya. InsyaAllah pada perhimpunan agung UMNO nanti, Abdullah Ahmad Badawi akan dicantas pula oleh sekalian pimpinan akar umbi dalam pemilihan jawatan presiden UMNO.

Apa yang pasti yang telah tercantas seperti Rafidah Aziz, Adnan Mansor, Fong Chan Onn, Ong Ka Ting, dan lain-lain lagi akan membalas perbuatan Abdullah Ahmad Badawi mencantas mereka. Kita boleh tunggu dan lihat.

Satu lagi, nampaknya kelibat Khairy Jamaluddin tidak kelihatan dimana-mana. Adakah Khairy Jamaluddin akan dilantik menjadi DUTA Besar Malaysia ke negara-negara asing termasuk Singapura. Mungkin ya dan mungkin juga tidak. Sebagai langkah selamat buat Khairy Jamaluddin, eloklah beliau menerima watikah perlantikan sebagai DUTA. Anda akan selamat dengan cara ini.HARI SABTU PAKAI KUNING! / WEAR YELLOW ON SATURDAYS!
Lawati laman 10November di http://10nov. himpunan. info/
Lawati laman Bersih di http://bersih. org/


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: