Wednesday, March 26, 2008

29 Mac 2008 Tsunami Pilihanraya Umum ke 12

"Topeng Perak" poji2ya@gmail.com

Posted on Tuesday, March 25 @ 18:32:46 MYT by greenboc
Nak Royat Oleh nasikerabupetro

"Ceramah Perdana : Tsunami PRU ke 12

Diam rakyat jangan disangka tenang, perjuangan tetap diteruskan. Kalah menang bukan alasannya. Ramai juga yang berdesas-desus mengatakan, apa pendirian pimpinan PAS mengenai isu perebutan kerusi MB Terengganu. Ada juga yang menuduh PAS Terengganu selesa dengan 8 kerusi dun.


Untuk itu, satu Ceramah Perdana anjuran Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu akan diadakan;

Tarikh : 29 Mac 2008 (Sabtu)
Masa : 9.00 Malam
Tempat : Perkarangan Masjid Rusila, Marang
Penceramah :
1) YB Dato' Seri Tuan Guru Hj. Abd. Hadi Awang (Presiden PAS)
2) YB Ustaz Azizan Abdul Razak (Menteri Besar Kedah)
3) Tuan Haji Mohamad Sabu (Naib Presiden PAS)
4) Dato' Haji Mustafa Ali (Pesuruhjaya PAS Terengganu)


Semua muslimin dan muslimat dijemput hadir.

Tidak berjaya menawan kembali bukan bererti PAS Terengganu kalah. Tsunami dalam UMNO bagai satu amaran kembali buat mereka yang mempermainkan usaha mereka yang menegakkan Islam.
Takbir!!!

"Bersama Islam Memimpin Perubahan"

--

"WAHAI JIWA-JIWA YANG TENANG JANGAN SEKALI-KALI KAMU MENCUBA JADI TUHAN DENGAN MENGADILI DAN MENGHAKIMI.BAHWASAN YA KAMU MEMANG TAK PUNYA DAYA DAN UPAYA,SERTA KEKUATAN UNTUK MENENTUKAN KEBENARAN YANG SEJATI.BUKANKAH KITA MEMANG TERCIPTA LAKI-LAKI DAN WANITA,SERTA SUKU-SUKU DAN BANGSA-BANGSA YANG PASTI BERBEZA.BUKANKAH KITA MEMANG HARUS SALING MENGENAL DAN MENGHORMATI, BUKAN UNTUK SALING BERCERAI-BERAI DAN BERPERANG ANGKAT SENJATA!"

"Wahai orang-orang yang beriman!Jika datang kepada kamu sesuatu berita,maka selidikilah kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu ( mengenainya ) sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu lakukan." ( al-Qur'an,al-Hujurat ( 49 ):6 ).

*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: