Friday, February 15, 2008

Khairy seru rakyat Kelantan tolak TGNA / Video / INIKAH AMALAN ISLAM HADHARI?

(SABTU HARI KUNING! / YELLOW SATURDAYS!)
(Cetak dan Sebarkan Berita Kepada Rakyat!)

Roslan SMS Corner

Khairy seru rakyat Kelantan tolak Tok Guru Nik Aziz
Pemuda Barisan Nasional semalam melancarkan kempen untuk menjatuhkan kerajaan PAS di Kelantan. Di PWTC semalam Naib ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin melancarkan kempen �Pakat kelek ngundi� iaitu satu kempen bagi mengerah hampir 50,000 pengundi Kelantan yang berada di luar negeri tersebut agar kembali mengundi di Kelantan pada 8 Mac nanti.

Menurut Khairy para pengundi luar Kelantan itu yang hampir 60% terdiri dari penduduk di Lembah Kelang lebih terpelajar dan berilmu. Oleh itu adalah diharapkan mereka ini akan pulang mengundi di kampong masing-masing dan seklaigus mempengaruhi kaum keluarga mereka agar menolak PAS dan mengundi BN.


Turut dilancarkan dalam kempen tersebut adalah kempen �Pade Doh� iaitu untuk menerangkan kepada rakyat Kelantan bahawa mereka seharusnya serek dengan tempoh pemerintahan kerajaan PAS selama 18 tahun dan kini sepatutnya menolak mereka untuk membawa masuk BN yang akan membawa pembangunan yang besar ke Kelantan.

Bagi saya kempen ini merupakan satu penghinaan besar kepada rakyat Kelantan. Seolah-olah hanya mereka yang berada di luar Kelantan yang berpendidikan dan bermaklumat, sedangkan anak-anak tempatan tidak. Khairy juga seakan berani membuat andaian berdasarkan undi tahun 2004 dengan anggapan pengundi luar inilah yang membantu BN sehingga hampir menawan Kelantan. Tetapi bagaimana dengan pilihan raya 1990, 1995 dan 1999?

Khairy patut belajar dari orang lama seperti Tengku Razaleigh Hamzah. Ku Li pernah dalam satu ucapan ketika meresmikan suautu pesta anak Kelantan di KL menyatakan bahawa anak-anak Kelantan di KL ini sesungguhnya hanya pulang ke Kelantan apabila ada Raya, iaitu Hari Raya dan Pilihan Raya. Sambung beliau kalah semasa Pilihan Raya mereka inilah yang akan balik ke kampong dan semuanya mengundi PAS!

Apa pun soalnya sanggupkah rakyat Kelantan menolak Tok Guru Nik Aziz? Tok Guru yang di atas serba kekangan dan kepayahan telah membina negeri tersebut sejak 18 tahun lalu atas asas dan dasar Islam. Kerajaan beliau mungkinterbatas dari sudut sumber oleh kerana layanan �tidak demokratik� kerajaan Pusat, tetapi kerajaannyalah satu-satu kerajaan negeri yang paling bersih dan bebas dari rasuah!

Sanggupkah rakyat Kelantan menolak seorang MB yang berusaha siang dan malam untuk membentuk akhlak dan pekerti rakyat Kelantan agar berjaya bukan hanya di dunia tetapi juga di akhirat?

Kalau Khairy dan konco-konconya dalam pemuda BN sanggup dan ghairah mahu menolak kerajaan yangslogannya Membangun Bersama Islam, saya percaya rakyat Kelantan akan bangun mempertahankannya, insyallah.DPPKT

KU CARI DAMAI ABADI

Khas buat semua..
(Klik pada tajuk untuk menonton video)
JasinDaily Online
INIKAH AMALAN ISLAM HADHARI?
Oleh Cili Api


Cili Api lihat empat perkara yang menjolok berkaitan pengumuman pembubaran parlimen oleh PM Datuk Seri Abdullah Badawi.

Pertama, Abdullah berbohong. Beliau membuka tirai Pilihanraya ke-12 dengan berbohong. Pada malam 12hb beliau beritahu media Parlimen tidak akan dibubarkan esoknya. Esok, pada tengah hari 13hb beliau membuat pengumuman pembubaran tersebut. Kenapa perlu berbohong?

Kedua, Abdullah percaya pada tahayul. Beliau percaya nombor 13 itu bertuah baginya. Tepat-tepat beliau memilih 13hb sebagai tarikh untuk mengumumkan pembubaran parlimen. Bagaimana seorang berpelajaran tinggi agama dan anak serta cucu ulamak terkenal percaya pada tahayul?


Ketiga, Abdullah seorang pengecut. Beliau tahu sekiranya pilihanraya diadakan selepas pertengahan April 2008 dia akan terpaksa menghadapi Anwar Ibrahim. Jadi, dengan mengadakan pilihanraya umum dalam bulan Mac, dapatlah beliau menyekat Anwar dari bertanding dan menafikan hak demokratiknya.

Keempat, Abdullah penakut. Pada 17hb Februari ini ratusan kanak-kanak bercadang hendak berjumpa dengan Perdana Menteri Abdullah di Parlimen untuk memberi bunga. Sebahagian mereka anak kepada tahanan2 politik yang dizalimi dengan ISA. Ini tanda bantahan mereka. Abdullah takut hendak menemui mereka. Beliau terselamat sebab parlimen sudah bubar.

Sampai sekarang Cili Api tidak faham apa Islam Hadhari itu. Dengan empat perkara di atas, fahman tambah kabur bahkan gelap. Adakah IslamHadhari mengajar berbohong, percaya pada tahayul, menafikan hak demokratik seseorang, dan bertindak zalim dengan menggunakan ISA dan tidak mahu menemui anak mgnsa-mangsa ISA? Jikalau begitu bagaimana orang hendak dan patut mempercayai Islam Hadhari?

Dolah! Dolah!

(BERSIH! Kuala Terengganu, 22 February!)


HARI SABTU PAKAI KUNING! / WEAR YELLOW ON SATURDAYS!
Lawati laman 10November di http://10nov. himpunan. info/
Lawati laman Bersih di http://bersih. org/


*** - ***
JANGAN LUPA: HARI SABTU PAKAI KUNING!
Link Baru
webtv8 di http://wtv8. tv/v2/ tvpas di http://www.tvpas. com/

*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: