Friday, February 15, 2008

jJom! Pelancaran Tawaran BA Selangor 17 Feb 2008 / NGOs are behind our Mission for Change

(SABTU HARI KUNING! / YELLOW SATURDAYS!)
(Cetak dan Sebarkan Berita Kepada Rakyat!)

Pelancaran Tawaran BA Selangor 17 Feb 2008
Intan Abdullah
Fri | Feb 15, 08 | 10:17:16 am MYT
KUALA LUMPUR, 15 Feb (Hrkh) - Barisan Alternatif (BA) Selangor, iaitu gabungan Parti Islam Se Malaysia (PAS) dan Parti Keadilan Rakyat (KeADILan) akan melancarkan Tawaran BA Selangor pada 17 Februari bertempat di Temasya Food Court, 25 Jalan Kartunis U1/47, Pusat Perindustrian Temasya, Glenmarie, Shah Alam pada jam 9.30 pagi sehingga 12 tengah hari.
Majlis pelancaran akan disempurnakan oleh Pesuruhjaya PAS Selangor, Dato� Dr Hasan Mohd Ali, Pengerusi KeADILan Selangor, Dato� Zainal Abidin Ahmad, dan Setiausaha Agung KeADILan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Pada pilihan raya umum ke-12 ini, BA Selangor membawakan tawaran dengan tema Selangor Bersih, Maju dan Berkebajikan serta cogan kata 'Membela dan berkhidmat untuk rakyat'.

Menurut Pengerusi Jawatankuasa Khas Tawaran BA Selangor, Saari Sungib, sekiranya dipilih, BA Selangor mampu mentadbir kekayaan dan sumber negeri bagi melonjakkan kualiti hidup dan taraf ekonomi seluruh lapisan rakyat negeri ini.

Melalui pentadbiran bersih dan berkebajikan ujarnya, kekayaan negeri akan dikembalikan kepada rakyat yang berhak menerima manfaat dan faedah daripada kemajuan negeri.

"Tonggak tawaran BA Selangor merangkumi bidang-bidang urus tadbir berwibawa, ekonomi, kebajikan, kesihatan dan keselamatan rakyat," katanya dalam satu kenyataan kepada Harakahdaily.

Tambahnya, pembahagian kerusi Parlimen dan DUN di Selangor sudah pun selesai dan jentera kerja juga sudah digerakkan ke seluruh akar umbi oleh kedua-dua parti sebagai persiapan menghadapi Pilihan raya Umum ke-12.

Satu Sidang Media Khas akan diadakan selepas majlis pelancaran, iaitu pada jam 12 tengah hari. - mns


The NGOs are behind our Mission for Change: Thank You, Concerned Malaysians

Posted in Uncategorized on February 15, 2008 by dinobeano


HARI SABTU PAKAI KUNING! / WEAR YELLOW ON SATURDAYS!
Lawati laman 10November di http://10nov. himpunan. info/
Lawati laman Bersih di http://bersih. org/


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: