Wednesday, February 27, 2008

fitnah jahat Idris Jusoh / Petrol tidak naik : Najib Razak

(SABTU HARI KUNING! / YELLOW SATURDAYS!)
(Cetak dan Sebarkan Berita Kepada Rakyat!)

Dakwa Presiden PAS angkuh, fitnah jahat Idris Jusoh
Anis Nazri
Tue | Feb 26, 08 | 4:24:50 pm MYT
KUALA LUMPUR, 26 Feb (Hrkh) - Kenyataan Pengerusi Perhubungan Umno Terengganu, Dato' Seri Idris Jusoh, bahawa Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang angkuh kerana kononnya enggan bersalaman dengan calon Barisan Nasional merupakan satu fitnah.
Setiausaha Akhbar Presiden PAS, Roslan Shahir Dato' Mohd Shahir, menjelaskan perkara tersebut tidak berbangkit sama sekali memandangkan Ustaz Hadi tidak diperkenalkan dengan calon BN ketika rombongannya bertembung dengan rombongan calon BN.

"Selepas proses bantahan, Presiden bergegas turun ke bilik media untuk menghadiri sidang media tergempar berhubung protes mengenai duti setem yang dimatikan. Ketika itu beliau bertembung dengan rombongan BN dan sama-sama memberi salam, namun beliau tidak kenal dengan calon tersebut dan mereka juga tidak menghulurkan tangan untuk bersalam.

Jadi, tidak timbul soal Presiden enggan bersalam, tetapi ia dimanipulasikan pihak akhbar dan ini adalah fitnah," jelas beliau kepada media, di Pejabat Agung PAS, Jalan Raja Laut hari ini.

Roslan, yang melahirkan kekesalan presiden atas insiden tersebut turut menegaskan bahawa perbuatan pihak akhbar itu seolah-olah menggambarkan pemimpin nombor satu PAS itu dengan gambaran negatif, sedangkan ia berlaku sebaliknya.

Tambah beliau, pihak media yang membuat liputan pada hari penamaan calon di sana, tentunya lebih arif tentang perkara sebenar yang berlaku di situ. Malahan, dakwaan Idris itu juga tidak dibuktikan dengan gambar mahupun video insiden tersebut.

"Kita telah menghubungi wakil media bebas di sana untuk mendapatkan gambar, bagaimanapun dimaklumkan tiada insiden berkenaan. Idris boleh menambah apa saja dalam memastikan kemenangan berpihak kepada BN," jelas Roslan.

Mengulas bentuk tindakan yang mungkin diambil berhubung fitnah tersebut, Roslan menegaskan PAS tidak akan mengambil tindakan sekarang untuk menumpukan perhatian sepenuhnya pada pilihan raya umum ini. - mralkerohi

Petrol tidak naik : Najib Razak


Harga minyak petrol tidak akan dinaikkan selepas pilihanraya keduabelas ini.

Cuma, rakyat Malaysia perlu membayar lebih untuk mendapatkan bahan api tersebut.

Berita gembira untuk Abdullah Ahmad, Najib Razak dan ahli kabinet Malaysia. Untuk makluman rakyat biasa, pendapatan Abdullah Ahmad menjangkau RM60,000.00 sebulan.

Berkaitan kenaikkan tol, Tun Dr Mahathir pernah mengaku beliau dan kabinetnya bukanlah pakar atau tahu semua perkara termasuk tentang kenaikan tol, tetapi harga tol tetap dinaikkan juga oleh kerajaan Abdullah kaki lena yang mewarisi kesilapan kepimpinan dulu.

Adakah pengundi di Malaysia mempercayai kata-kata kerajaan sedia ada ?HARI SABTU PAKAI KUNING! / WEAR YELLOW ON SATURDAYS!
Lawati laman 10November di http://10nov. himpunan. info/
Lawati laman Bersih di http://bersih. org/


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

No comments: