Tuesday, January 22, 2008

Presiden PAS di Kuantan / GELOMBANG PERUBAHAN KAUM INDIA KELANA JAYADARIGAUNGHATI

majlis dialog Presiden PAS di KuantanGELOMBANG PERUBAHAN KAUM INDIA DI PARLIMEN KELANA JAYA.

18 Januari yang lalu telah berlangsung majlis perasmian Pusat Khidmat Masyarakat Parlimen Kelana Jaya. Apa yang menarik berkenaan majlis yang telah disempurnakan oleh Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Sdr Azmin Ali ini ianya telah memperlihatkan gelombang kebangkitan kaum india di Parlimen Kelana Jaya ini apabila mereka turut hadir beramai-ramai memeriahkan majlis tersebut.

Selain daripada Sdr Azmin, Yang Dipertua Pas Kawasan Kelana Jaya, Sdr Roslan Shahir Bin Dato' Mohd Shahir dan Ketua Bahagian PKR Kelana Jaya turut memberikan ucapan pada majlis yang bermula pada jam 9 malam ini. Walaupun ada berlaku sedikit gangguan dan provokasi oleh pihak-pihak tertentu namun majlis tersebut dapat dijalankan dengan sempurna dengan kawalan daripada pasukan polis daripada IPD Petaling Jaya.

Pusat Khidmat Masyarakat yang diwujudkan bersama oleh Pas dan PKR Kelana Jaya ini boleh dikunjungi melalui alamat yang berikut;

No. B2-G-29, Tingkat Bawah Blok 3,
Desa Mentari, Jalan PJS 6/5G,
46150, Petaling Jaya.
No. Telefon - 019 2232002.*** - ***
JANGAN LUPA: HARI SABTU PAKAI KUNING!
Link Baru
webtv8 di http://wtv8. tv/v2/ tvpas di http://www.tvpas. com/


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

Ini adalah salah satu dari berbagai riwayat Imam Bukhari.
Subscribe to sabda_nabi-subscrib e@yahoogroups. com

No comments: