Monday, January 28, 2008

Pakngah, Bekas Moderator Harakahdaily Yahoogroups, di IJN

"Salam Aman" salam.aman@yahoo.com.my

Assalamu'alaikum,

Saya mendapat berita bahawa Pakngah, bekas moderator Harakahdaily Yahoogroups, telah di masukkan kedalam wad di Institut Jantung Negara, Kuala Lumpur. Namun, sakit yang dialami beliau bukanlah mengenai jantung, tetapi kesilapan yang dilakukan oleh sebuah kelinik di Kuala Selangor.

Sewaktu hendak menjalani proses hemodialysis, seorang staf kelinik tersebut telah tercucuk tubuh Pakngah dengan jarum sehingga menyebabkan pendarahan berlaku di bahagian paru paru. Pakngah kemudian dikejarkan ke hospital Teluk Intan, yang kemudiannya menghantar beliau ke IJN untuk rawatan seterusnya.

Sesiapa yang ingin menziarah Pakngah, beliau kini berada di:

Abdul Malik Othman
Wad Mawar, Tkingkat 2
Katil 17, IJN.

Tel: +6019 256 6407 / 019-3463065

Sebarang sumbangan boleh dihulurkan melalaui maybank akuan 112193043861 ( Mohd Nazri Othman รข€“ Adik)

Harus juga saya menyatakan bahawa Pakngah merupakan seorang OKU. Kecederaan spinal cord beliau disebabkan satu kemalangan jalanraya sewaktu menuju ke Muktamar PAS di Kota Bharu sekitar tahun 1992.

Terima kasih.


Wassalam
Salam Aman


*** - ***
JANGAN LUPA: HARI SABTU PAKAI KUNING!
Link Baru
webtv8 di http://wtv8. tv/v2/ tvpas di http://www.tvpas. com/


*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

Ini adalah salah satu dari berbagai riwayat Imam Bukhari.
Subscribe to sabda_nabi-subscrib e@yahoogroups. com

No comments: