Friday, January 25, 2008

Angin Perubahan / Ceramah Perdana / semangat baru PKR Kuala Selangor

(SABTU HARI KUNING! / YELLOW SATURDAYS!)
JOM BERSIH!!! bersih.orgDarigaunghati

Angin Perubahan
(1) Ceramah Perdana

Anwar Ibrahim (keADILan)
Manikavasagam (keADILan)
Yahya Saari (keADILan)
Syed Shahir Mohamud (keADILan)
Dr Dzulkifli Ahmad (PAS)

Masa: 9pm
Tarikh: 4 Februari 2008 (Isnin)
(DSAI tiba: 9.45 malam)

Pusat Khidmat Masyarakat Kelana Jaya
B2-G-29 Desa Mentari, Sg Way
(belakang Kontena Nasional)


Hubungi 019-2232002

http://syedshahir. blogsome. com
http://n32.blogspot .com

(2) Ceramah Perdana

Anwar Ibrahim (keADILan)
Manikavasagam (keADILan)
Dr Nasir Hashim (PSM)
Gobind Singh (DAP)
Tony Phua (DAP)
Dr Hatta Ramli (PAS)
Khalid Samad (PAS)

Masa: 9pm
Tarikh: 4 Februari 2008 (Isnin)
(DSAI tiba: 1045 Malam)

Markas PAS
Kg Sg Kayu Ara Damansara Utama
(berhampiran plaza tol Dsara NKVE)

Hubungi Hj Adam 013-3995049


Detikdaily
Lawatan Anwar cetus semangat baru PKR Kuala Selangor
Posted on Thursday, January 24 @ 21:40:58 EST by reformis
Dalam ceramahnya di Pecah Batu, Batang Berjuntai, Anwar mendapat sambutan hangat dari lebih dua ribu hadirin, lebih separuh daripada mereka terdiri daripada masyarakat India. “Sambutan orang ramai, terutamanya masyarakat India begitu hebat. Dulu kita sukar hendak masuk ke kawasan ini. Hendak membuka bilik gerakan sekalipun kita menghadapi masalah. "Sekarang seorang wanita India memberi kita kebenaran untuk mengadakan ceramah di kawasan rumah beliau."

malaysiakini

PARTI Keadilan Rakyat (PKR) Kuala Selangor, khususnya di Dewan Undangan Negeri (DUN) Ijok mendapat suntikan semangat dan tenaga baru ekoran lawatan Datuk Seri Anwar Ibrahim Jumaat lalu.

Lebih 50 belia India dari Ladang Tuan Mee memberikan komitmen untuk menjadi petugas PKR setelah mendengar ucapan ketua umum PKR itu.

Program tersebut terpaksa diadakan di kawasan lapang di tepi Jalan Kuala Selangor setelah rancangan awal untuk mengadakannya di sebuah rumah di Ladang Tuan Mee dihalang oleh pengurusan ladang berkenaan.

Turut hadir di program lawatan Anwar (kiri) itu ialah Setiausaha Agung PKR, Tan Sri Khalid Ibrahim; Setiausaha Angkatan Muda Keadilan (AMK), Ahmad Zaki Yamani; Timbalan Pengerusi PKR Perak, Ir Muthiah; Penolong Setiausaha AMK, Kesavan; Ketua PKR Selayang, Abdul Rahim Abdul Wahab dan Ketua Bahagian Selayang, Haji Mohd Bakir.

Dalam ucapannya di Tuan Mee, Khalid menegaskan bahawa pengundi di Ijok mempunyai tanggungjawab besar untuk membuat perubahan kerana kerana gelombang kebangkitan rakyat menyokong PKR bermula sewaktu pilihanraya kecil Ijok sebelum ini.

Malah, kata beliau, Hindraf sendiri mendapat perhatian meluas bermula daripada program di Batang Berjuntai, yang termasuk di dalam DUN Ijok.

Para belia India yang hadir, memberi jaminan akan membantu kempen PKR Tuan Mee dalam pilihanraya umum akan datang.

Sambutan hebat
Susulan daripada pertemuan tersebut, masyarakat di Ladang Tuan Mee telah mengenalpasti tapak bersesuaian untuk PKR membuka bilik gerakan khususnya bagi menghadapi pilihanraya umum tidak lama lagi.

Setelah menunaikan Solat Maghrib di Masjid Jaya Setia, lawatan Anwar diteruskan dengan perasmian pusat khidmat masyarakat pekan Ijok yang dihadiri oleh 500 orang, kebanyakannya masyarakat Tionghua.

Pusat Khidmat tersebut dibuka hanya selang dua pintu dari pejabat perkhidmatan Menteri Besar Selangor yang rata-rata dianggap penduduk tempatan sebagai tidak berfungsi dan dibuka dengan tergesa-gesa sewaktu pilihanraya kecil Kecil Ijok yang lalu.

“Kita mahu PKR membuka pejabat di sini. Tolong orang sini. MB ada pejabat pun tak guna. Takde buat apa-apa,” kata seorang penduduk tempatan yang hanya mahu dikenali sebagai Wong.

Dalam ceramahnya di Pecah Batu, Batang Berjuntai, Anwar mendapat sambutan hangat dari lebih dua ribu hadirin, lebih separuh daripada mereka terdiri daripada masyarakat India.

“Sambutan orang ramai, terutamanya masyarakat India begitu hebat. Dulu kita sukar hendak masuk ke kawasan ini. Hendak membuka bilik gerakan sekalipun kita menghadapi masalah.

Ceramah perdana
"Sekarang seorang wanita India memberi kita kebenaran untuk mengadakan ceramah di kawasan rumah beliau.

"Saya percaya selepas ini kita akan mempunyai jentera yang kuat bagi daerah mengundi Sungai Darah dan Berjuntai Bestari berdasarkan sokongan yang kita terima sekarang,” kata ahli jawatankuasa PKR di DUN Ijok, Azmi Muhamad.

Anwar meneruskan program tersebut dengan mengada ceramah perdana di Sungai Gulang-Gulang, Tanjung Karang yang mendapat sambutan hebat dari masyarakat Melayu dan India.

Lebih 3,000 orang hadir untuk mendengar penjelasan Anwar mengenai isu-isu semasa dan menjawab propaganda Barisan Nasional (BN).

“Kali ini PKR akan menghadapi pilihanraya dengan lebih bersedia dan bersemangat. Mood sekarang adalah lebih baik daripada tahun 1999," tegas Ketua PKR Tanjung Karang, Haji Kudus Omar.

"Jika selama ini kita mendapat sokongan rata-rata dari masyarakat Melayu, tetapi sekarang sambutan lebih meluas meliputi semua bangsa.

“Kita akan menghadapi pilihanraya kali ini dengan lebih yakin pada bila-bila masa sekalipun ia diadakan. Insya-Allah kita akan mencapai kejayaan,” tambah Kudus.
Para belia yang bertugas begitu bersemangat sehingga mereka ikut sama mengiringi Anwar ke program terakhirnya di Assam Jawa, Kuala Selangor. Ceramah perdana itu diadakan di Jalan Revolusi Hijau, yang dihadiri lebih 2,000 orang.


HARI SABTU PAKAI KUNING! / WEAR YELLOW ON SATURDAYS!
Lawati laman 10November di http://10nov. himpunan. info/
Lawati laman Bersih di http://bersih. org/*****.*****

Daripada Abu Umarah iaitu al-Bara' bin 'Azib radhiallahu anhuma, katanya: "Kita semua diperintah oleh Rasulullah s.a.w. untuk melakukan tujuh perkara, iaitu meninjau orang sakit, mengikuti janazah, menentasymitkan orang yang bersin, menolong orang yang lemah, membantu orang yang teraniaya, meratakan salam dan melaksanakan sumpah."

(Muttafaq 'alaih)

Ini adalah salah satu dari berbagai riwayat Imam Bukhari.
Subscribe to sabda_nabi-subscrib e@yahoogroups. com

No comments: